direct naar inhoud van 2.4 Wonen
Plan: Bestemmingsplan Zoutman e.o.
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0595.BedrterZoutman10-BP80

2.4 Wonen

In het plangebied komen de nodige woningen voor. Zo heeft de bebouwing langs de Nieuwdorperweg met vrijstaande lintbebouwing in hoofdzaak een woonkarakter. Verspreid over het plangebied liggen vrijstaande en twee-onder-één kap woningen. Voor woningen worden praktijkruimten toegestaan van ten hoogste 60 m2 oppervlakte, waarbij de hoofdfunctie wonen zal zijn.

Deze woningen zijn gesitueerd in perifeer gebied en vervullen een functie in de overgang van bedrijventerrein en aanwezige woongebieden gelegen buiten het plangebied. Op de hoek van de Edisonstraat en de Einsteinstraat is een woonenclave met 6 twee-onder-één kapwoningen (2007). Deze woningen met terrassen aan het water hebben een lage goot en een jaren dertig karakteristiek. Parkeergelegenheid is op eigen terrein in de tuin en in garageboxen, te bereiken via een ontsluiting vanaf de Einsteinstraat.

Bedrijfswoningen

Voor bedrijfswoningen staat aangegeven, dat deze alleen worden toegelaten als woningen behorende bij woonwerkeenheden, waar maximaal milieucategorie 2 worden toegestaan. Bedrijfswoningen liggen deels op de begane grond als vrijstaande en twee-onder-één-kapwoningen en deels boven op de bedrijven als bijvoorbeeld penthouses of minder herkenbaar geïntegreerd in de bedrijfsbebouwing. Om de functie van gronden bestemd als 'Bedrijf' te benadrukken is de maximum inhoud van bedrijfswoningen gesteld op 550 m3.

In het bestemmingsplan blijven bestaande vrijstaande en aaneengebouwde bedrijfswoningen en woonwagens als zodanig opgenomen.