direct naar inhoud van 2.4 Functionele structuur
Plan: Oud Bodegraafseweg - Doortocht
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1901.12oudbdgwegOvert-BP80

2.4 Functionele structuur

Omgeving plangebied

De omgeving van het plangebied kent een diversiteit aan functies. De Overtocht/Van Tolstraat kent voornamelijk woonbebouwing. Met name aan de Van Tolstraat komen in het lint ook winkels en andere functies voor, hoofdzakelijk op de begane grond. De bebouwing aan de Oud Bodegraafseweg bestaat hoofdzakelijk uit woonbebouwing, met aan de noordzijde winkels. Verder naar het zuiden zitten in het lint 2 horecabedrijven. De Doortocht is een straat met bedrijfspanden. De bebouwing is in gebruik voor bedrijven. Een aantal panden is bestemd en wordt gebruikt voor (grootschalige) detailhandel (waaronder de locatie Doortocht 9).

Plangebied

Het plangebied bestaat uit een parkeerterrein dat gebruikt wordt door de bezoekers van de panden die om dit terrein liggen. Op het parkeerterrein zijn 122 plaatsen aanwezig. Aan de noordzijde van het plangebied ligt een maatschappelijk cluster. dat bestaat uit de kerk, de begraafplaats en het parochiehuis. Aan de zuidzijde van het plangebied staat een pand, waarin een keuken-/sanitairwinkel (Bos) is gevestigd.

Tot het plangebied behoren ook de supermarkt van Albert Heijn en de Van Waverenlocatie. Albert Heijn ligt in het oosten van het plangebied. In de bestaande situatie heeft deze winkel een oppervlakte van 1.450 m² bvo. De entree van de winkel bevindt zich aan de zuidzijde. De bevoorrading vindt plaats aan de westzijde van het gebouw. De Van Waverenlocatie was tot voor kort in gebruik als installatiebedrijf met een sanitairwinkel (Badkamerland). De toegang tot deze winkel bevindt zich aan het parkeerterrein.